Espresso
Temperatuur van het water moet tussen de 92 en 94 graden zijn,40 tot 50 ml water moet dan in een tijdsbestek van 18 tot 22 sec. met een druk van ongeveer 15 bar door espresso gemalen koffie worden geperst. Het beste is de koppen voor te verwarmen, u krijgt dan een mooie egaal lichtbruine crema.
Machiatto
U krijgt een machiatto, door in een espresso kopje ongeveer 45 ml espressokoffie te laten lopen en hier bovenop een flinke eetlepel melkschuim te laten lopen.
Cappuccino
Een echte cappuccino bestaat uit 3 gelijke delen espresso, warme melk en melkschuim. U kunt een cappuccino garneren met cacao, kaneel of nootmuskaat.
Caffe Corretto
Een met een scheut Grappa, brandewijn of likeur “gecorrigeerde “espresso.
Caffe Mocha
Erg Lekker! Een derde deel espresso, een derde deel gekookte melk en een derde deel opgeloste cacaopoeder, in een hoog gas serveren; u kunt de cacaopoeder ook vervangen door chocoladesiroop.
Koffie verkeerd (café au lait)
Neem een hoog glas of theeglas, vul deze voor de helft met espressokoffie en vul dit aan met warme melk, als laatste een klein beetje melkschuim toevoegen.